Konkursi za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja

Bez autora
Mar 14 2011

Putem tri konkursa, Pokrajinski sekretarijat za informacije će ove godine, za projekte kojima se doprinosi unapređenju javnog informisanja i medija u Vojvodini raspodeliti 48 miliona dinara. Za prvi konkurs, za sufinansiranje projekata javnog informisanja, obezbeđeno je 23 miliona dinara. Cilj ovog konkursa je da se unapredi kvalitet programskih sadržaja koji se proizvode u medijima, bilo da je reč o novim ili proširenju postojećih. Konkursom za sufinansiranje projekata javnog informisanja odobravaju se sredstva za realizaciju projekata uvođenja, poboljšanja ili proširenja programskih sadržaja u pisanim ili elektronskim javnim glasilima, koji se distribuiraju ili emituju u AP Vojvodini, uključujući i internet stranice upisane u registar javnih glasila. Za drugi konkurs, za sufinansiranje tehničko-tehnološkog opremanja javnih glasila, takođe je obezbeđeno 23 miliona dinara.

Konkursi za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanjaPutem tri konkursa, Pokrajinski sekretarijat za informacije će ove godine, za projekte kojima se doprinosi unapređenju javnog informisanja i medija u Vojvodini raspodeliti 48 miliona dinara. 

Za prvi konkurs, za sufinansiranje projekata javnog informisanja, obezbeđeno je 23 miliona dinara. Cilj ovog konkursa je da se unapredi kvalitet programskih sadržaja koji se proizvode u medijima, bilo da je reč o novim ili proširenju postojećih. Konkursom za sufinansiranje projekata javnog informisanja odobravaju se sredstva za realizaciju projekata uvođenja, poboljšanja ili proširenja programskih sadržaja u pisanim ili elektronskim javnim glasilima, koji se distribuiraju ili emituju u AP Vojvodini, uključujući i internet stranice upisane u registar javnih glasila.

Za drugi konkurs, za sufinansiranje tehničko-tehnološkog opremanja javnih glasila, takođe je obezbeđeno 23 miliona dinara. Predmet konkursa je sufinansiranje nabavke nove redakcijske, studijske i računarske opreme.

Treći konkurs odnosi se na projekte za unapređenje profesionalnih standarda  javnog informisanja i za to su planirana dva miliona dinara. Predmet konkursa je sufinansiranje seminara koji se bave edukacijom novinara i drugih medijskih stručnjaka i medijskih festivala.

Svi konkursi su usklađeni sa Zakonom o kontroli državne pomoći, a uveden je i monitoring u Sektoru za medije, koji prati i proverava kako se troše sredstva koja su dobijena putem konkursa. 

Konkursi će biti objavljeni 15. marta u novosadskom "Dnevniku", na web-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za informacije i u "Službenom listu". Konkursi će biti otvoreni do 15. novembra 2011. godine, odnosno dok se ne utroše sredstva predviđena za ovu namenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik